2025年一番茶無事終了いたしました。

碧園お茶の純平2025年一番茶お陰様で無事終えることができました。
今年は、昨年と気候が真逆になり茶の木と会話を交わしながらじっくり造ることができました。この後、製造した荒茶をティスティング
をしながら、一年間管理した反省点や今後の展望を考えていきます。
茶づくりは「毎年一年生」気候の変動はもちろんの事、高騰し続ける肥料の質、施肥タイミング・各管理のタイミングが毎年変わります。茶作りを始めて34年目になりますが、同じ年は一年とありませんでした。
これからも、自問を繰り返し美味しいお茶をお客様にお届けできるように精進したいと思います。
また、一番茶で支えて頂いたお茶摘みさん、茶工場や畑での収穫にお手伝い頂いた方々すべてに感謝を申し上げます。
ありがとうございました。
Thanks to everyone, we were able to successfully complete the 2025 Junpei Ichibancha tea from Hekien Tea.
This year, the weather was the opposite of last year, so we were able to carefully make the tea while talking to the tea plants. After this, we will taste the produced rough tea and think about the points we have reflected on in the past year's management and our outlook for the future.
Tea production is "annual every year." Not only does the weather fluctuate, but the quality of fertilizer, which continues to rise in price, the timing of fertilization, and the timing of each management change every year. It has been 34 years since I started making tea, and not a single year has been the same.
I will continue to ask myself questions and work hard to deliver delicious tea to our customers.
I would also like to express my gratitude to the tea pickers who supported us with Ichibancha tea, and to all the people who helped with the harvest at the tea factory and fields.
Thank you very much.